Mini musical ‘Kerststal de show’

Mini musical ‘Kerststal de show’

november 16, 2019 Uncategorized 0

Tijdens de Kerstklokkenloop wordt er in het Wit Gelekruisgebouw (locatie 27) de mini musical ‘Kerststal de show’ gespeeld.

Dit zeer korte maar wel krachtige spektakel haalt het Kerstverhaal muzikaal naar deze tijd. Daarmee is het een feest der herkenning voor het oor en een lust voor het oog terwijl de tanden worden bloot gelachen.

Het verhaal van Kerststal de Show begint met een vredige binnenkomst in de Kerststal. Uiteraard wordt de bezoeker enthousiast begroet. Maria, Jezus en Jozef, de Koningen, een engel en andere genodigden in de stal laten in deze mini musical zien dat ze 100% van deze tijd zijn. Waar Jezus in het Kerstverhaal de hoofdrol speelt, zijn de rollen in deze mini musical gelijkwaardig verdeeld over alle spelers. Aangezien de musical slechts een kleine vier minuten duurt, hoeft niemand lang zijn tekst te onthouden. De hoge snelheid van spelen zorgt ervoor dat de bezoeker zelf onderdeel is van deze beleving.

‘Kerststal de Show’ is geschreven en geregisseerd door René Goutziers en William Beerens. In de lijn van de Kerstgedachte hebben ze bevriende acteurs uit het buitenland uitgenodigd om mee te spelen. Van de vijfhonderd uitgenodigde acteurs, hebben er acht toegezegd mee te doen. Bij het ter perse gaan van dit stuk, hebben er al weer twee afgezegd. Dit onderstreept maar weer dat deze mini musical vol verrassingen zit. De productie wordt gedaan door John de Knol (speelt waarschijnlijk mee als ezel)

Kerststal de Show speelt volgend jaar waarschijnlijk in Carré (21 december van 20.30 tot 20.34 uur), maar is dit jaar dus al te zien tijdens de Kerstklokkenloop in Loon op Zand in het Wit Gelekruis gebouw, locatie 27. Toegang is gratis, doorlopende voorstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *