Le Jeunesse, al tien jaar betrokken bij de kerstklokken loop.

Le Jeunesse, al tien jaar betrokken bij de kerstklokken loop.

oktober 31, 2021 Acts 0

Op de eerste plaats feliciteren het bestuur en alle leden van koor La Jeunesse de organisatie van de Kerstklokkenloop met hun 10 de eduitie Een prachtige prestatie van het bestuur en alle vrijwilligers.

Durf en vastberadenheid zijn de sterke kwaliteiten geweest waardoor de Kerstklokkenloop kon groeien, vernieuwen en verdiepen. Koor La Jeunesse heeft, op uitnodiging van de organisatie, in alle voorgaande negen edities graag zijn bijdrage geleverd. Eerlijk gezegd werd in de programmering van het Kerstrepertoire er van te voren al een beetje rekening mee gehouden. La Jeunesse heeft mooie herinneringen aan alle eerdere bijdragen. In de eerste jaren versierden we ons onderkomen (veelal in de vorm van een partytent) met meegebrachte kersttakken en kerstbomen, verlichting en sfeerlampjes. In de jaren daarna werden deze sfeermakers door de organisatie verzorgd en verruilden wij de attributen voor Schrobbelèr en andere lekker drankjes. Soms was dit warmhouddrankje écht functioneel, niet alleen om de keel te smeren, maar vooral ook de kou te trotseren. We herinneren ons allemaal nog de unieke hoeveelheid sneeuw in het jaar 2009. Wat was dat geweldig. Zo ook weten wij nog heel goed dat de organisatie ons de beste locatie in de route had toegewezen, namelijk op het plein vóór de kiosk. Om zelf ook te kunnen genieten van de sfeer en de bijdragen van andere verenigingen splitste Koor La Jeunesse zich in sommige versies op in twee gelijkwaardige vierstemmige groepen. Terwijl de een groep zong en presenteerde kon de andere groep de Kerstklokkenloop zelf ervaren. Dat is dan een mooi voordeel van een goed gebalanceerde vertegenwoordiging van alle stemmen, sopraan, alt, tenor en bas. De entourage van dit bijzondere evenement zorgde er ook voor dat La Jeunesse zich heel prettig voelde bij het zingen en presenteren van soms best wel formele Kerstliederen. Onze dirigente maakte zelfs van veel bekende kerstliedjes een geheel nieuw arrangement, waardoor de koorleden steeds opnieuw werden uitgedaagd. In de laatste jaren niet meer in de route maar wel met een bijzondere herinnering bij de koorleden was het optreden op het eiland in de parkvijver van Residentie Molenwijck. We vertrouwen erop dat de organisatie ook voor deze tiende editie weer ons allemaal weet te verrassen met een mooi programma en bijzondere route. De organisatoren verdienen enthousiaste ondersteuning voor deze tiende versie, van de Loonse gemeenschap, van verenigingen en vrijwilligers, van sponsoren en donateurs. Want hoe mooi kan het zijn om de Kerstgedachte met elkaar zó vorm te mogen geven. Steeds weer, steeds Nieuw.

Koor La Jeunesse