Loon op Zand krijgt een heuse schaatsbaan!

Loon op Zand krijgt een heuse schaatsbaan!

november 18, 2021 Uncategorized 0

Ja, u leest het goed, Loon op Zand krijgt zeer binnenkort een echte schaatsbaan. Nou ja, schaatsbaan.. een junior-schaatsbaan. Maar evengoed een initiatief om enthousiast over te zijn. We kennen ze allemaal wel, de winterse taferelen op het Museumplein in Amsterdam tijdens ICE Amsterdam, of dichter bij huis zijn ijsbanen te vinden in bijvoorbeeld Oisterwijk, Udenhout en Dongen. Vorig jaar konden we bij de Kiosk al genieten van winterse sferen. Er stonden enkele ‘stalletjes/hutjes’ op het plein voor de Kiosk waar winterse versnaperingen en natuurlijk de nodige drankjes verkocht werden. Dit alles vergezeld door een vuurtje en de benodigde ambiance.

Met die gedachte wilde de organisatie van de Loonse kerstklokkenloop in het kader van de tiende editie van deze loop iets extra’s doen en ging aan de slag om dit jaar een tijdelijke  junior-schaatsbaan op het Oranjeplein te realiseren. Ook nu bekend is dat de kerstklokkenloop van dit jaar niet door kan gaan, zal deze junior-ijsbaan toch geopend zijn voor schaats-minnend Loon op Zand. Dat alles dankzij de nodige sponsoring en medewerking. Loon op Zand kan gedurende vier weken gaan genieten van een ijsbaan op het plein van de Kiosk. Op 17 en 18 december wordt het plein van het terras van de Kiosk omgetoverd in winterse sferen. Denk aan knisperende kampvuren, aankleding met kerstbomen, gezellige verlichting en meer.

Op 19 december rond de klok van 17.00 uur wordt de ijsbaan geopend. Het betreft een junior schaatsbaan van zo’n honderd vierkante meter, wat betekent dat deze enkel voor kinderen is. De noren hoeven dus nog niet uit het vet. Uiteraard is het mogelijk voor kinderen om ter plekke schaatsen te huren en hier zal een uitgiftepunt voor worden ingericht.

Maar ook voor volwassenen loont het zeker de moeite om een bezoek te brengen. Het plein wordt immers helemaal aangekleed en bij een ijsbaan hoort natuurlijk koek en zopie. Aan de inwendige mens is gedacht en de hutjes worden weer van stal gehaald. Denk hierbij aan de verkoop van snert, worstenbrood, glühwein en schrobbelèr.  Uiteraard worden er ook biertjes verkocht. De Kiosk wil hiermee ook in deze winterperiode / kerstvakantie haar centrale rol als huiskamer van Loon op Zand vervullen. En wie weet worden we nog getrakteerd op een dik pak sneeuw?

De schaatsbaan is dagelijks geopend van 19 december 2021 t/m 16 januari 2022. De Kiosk zal 7 dagen per week (met uitzondering van 1e Kerstdag) geopend zijn gedurende deze periode. Uiteraard bent u binnen welkom maar met betrekking tot de ijsbaan is het volledig buiten te doen. De exacte openingstijden zijn afhankelijk van weer en sfeer. Houd hiervoor vooral de sociale media of website van de Kiosk in de gaten. Te bezoeken via; www.cafedekiosk.nl of Instagram en Facebook.

Kleine disclaimer, vrijdag 12 november heeft de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd, waar we momenteel mee te maken hebben. Uiteraard worden deze op de voet gevolgd en de nodige aanpassingen gedaan om u veilig te kunnen ontvangen. De organisatie heeft zin in een sfeervolle en gezellige winter. Ze hopen u ook en u natuurlijk daar te zien!