Tiende Loonse kerstklokken loop wordt verplaatst naar 2022

Tiende Loonse kerstklokken loop wordt verplaatst naar 2022

november 18, 2021 Uncategorized 0

Tiende Loonse kerstklokkenloop wordt verplaatst naar 2022. Waar de organisatie van de Loonse kerstklokkenloop al geruime tijd voor vreesde is helaas werkelijkheid geworden. Mede in goed overleg met de gemeente Loon op Zand heeft zij moeten besluiten om de geplande tiende editie van dit bijzonder uniek Loons evenement op zondag 19 december niet door te laten gaan. Ook hier zijn de maatregelen rondom het Covid virus en de aanhoudende stijgende lijn van de besmettingen de reden van dit besluit, die het onmogelijk maken om het evenement in volle glorie te laten plaatsvinden. Gelijktijdig is ook besloten om dit evenement te verplaatsen naar zondag 18 december 2022, in de hoop dat tegen die tijd de situatie met betrekking tot corona sterk is verbeterd ten opzichte van de situatie op dit ogenblik.

Ook het ‘Kerst Winter Circus’

Met het annuleren van dit evenement is ook besloten om de aangekondigde voorstellingen van het ‘Kerst Winter Circus’, die haar tenten zou opzetten op de kasteelweide, te annuleren en te verzetten naar 16, 17 en 18 december 2022. De plaatsing van een tijdelijke junior-schaatsbaan bij de Kiosk wordt niet geannuleerd;.

Voor wat betreft de Coop-actie voor tickets voor het ‘Kerst Winter Circus’: deze loop gewoon door, alleen ziet u bij het bestellen ervan de nieuwe data op uw scherm. Als u een voucher heeft gekregen na het invullen van een volle spaarkaart, kunt u nog steeds een ticket bestellen voor een van de voorstellingen, maar dan voor volgend jaar op 16, 17 of 18 december. Mensen die al een ticket hebben besteld voor een voorstelling van dit jaar (die dus niet doorgaan), ontvangen een bericht via het opgegeven mailadres voor een eventuele restitutie of een doorzetting naar volgend jaar.

Jammer

Voor de organisatie is het verplaatsen van deze bijzondere tiende editie van de Loonse kerstklokkenloop naar 2022 een hard gelag. In de afgelopen maanden is veel werk verzet door een grote groep enthousiaste vrijwilligers om in december van dit jaar iets moois te realiseren in ons dorp en het leek erop dat dit ook ging lukken. Zeker ook met de meer dan gehoopte medewerking van vele sponsoren, want dank zij hen kon de Loonse kerstklokkenloop hun tiende editie groots worden gevierd. Het valt dan niet mee om enkele weken voordat het zover is, alle medewerkers voor en achter de schermen op de hoogte te moeten stellen dat het niet doorgaat. Gelukkig begreep iedereen dat het niet anders kon, maar het is en blijft jammer…

Tot volgend jaar

Voor de organisatie ligt nu de taak om alle zaken van dit jaar (voortijdig) af te ronden en binnen niet al te lange tijd alles weer op te pakken voor de uitgestelde loop van 18 december 2022, inclusief het daarbij geplande ‘Kerst Winter Circus’. Dat alles met de hoop dat we tegen die tijd zijn verlost van alle corona-ellende, die ook in Loon op Zand behoorlijk heeft huisgehouden en nog steeds…