Loon On Ice

Loon On Ice

december 3, 2022 Algemene informatie 0

Vorig jaar rond deze tijd wisten we u het heuglijke nieuws te brengen dat Loon op Zand een heuse schaatsbaan zou krijgen. Helaas gooide een bepaalde pandemie roet in het eten, de schaatsbaan, maar ook vele andere activiteiten konden geen doorgang vinden. Het land ging zelfs weer totaal op slot. Enfin, ik zal u verder niet met de details vermoeien, deze geschiedenis willen we graag zo ver mogelijk achter ons laten.

Tijd om vooruit te kijken en van uitstel komt absoluut geen afstel! De initiatiefnemers van vorig jaar hebben wederom de handen ineengeslagen om dit jaar dan toch eindelijk de ijsbaan te kunnen realiseren. Het gaat om Frans (Timmers, van De Kiosk) en Christiaan (Vermeer, van Chr. Vermeer Transport). Voor hen is het al enkele jaren een wens om een schaatsbaan te kunnen verwezenlijken en dit jaar gaat deze er komen! Het plan is ontstaan om iets extra’s, iets bijzonders te doen voor het jubileum van de Loonse Kerstklokkenloop, die dit jaar het tweede lustrum viert. Hiervoor doen deze bevlogen ondernemers graag iets extra’s. Deze tiende editie is de perfecte aanleiding om ervoor te zorgen dat de Kerstklokkenloop een bijzondere jubileumeditie beleeft. Dit jaar voor de absolute herkansing van 2021.

Het gaat om een juniorijsbaan van zo’n 100 vierkante meter. Deze wordt gesitueerd op het plein voor De Kiosk. Junior, omdat het enkel voor kinderen toegankelijk is. Voor de volwassenen geldt dus, dat we de schaatsen nog niet hoeven te slijpen. Neemt niet weg dat het wel echt een ontmoetingsplek zal worden, voor jong en oud. Jong (tot 59 en met 12 jaar) kan lekker schaatsen en oud(er) gezellig samenzijn.

Hiervoor wordt alles voorzien en het plein gezellig ingericht. Er komt een (gratis) uitgiftepunt voor schaatsen. Daarnaast zullen er verschillende ‘hutjes’ rond de schaatsbaan komen te staan waarin verschillende winterse lekkernijen worden verkocht. Denk hiervoor aan bier, glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. Echte koek en zopie dus, om in schaatstermen te blijven. We noemen het een ijsbaan, terwijl er in werkelijkheid geen water aan te pas komt. Het gaat om kunststofplaten, die samen deze gladde ‘ijsbaan’ vormen.

Dit alles gaat plaatsvinden van 10 december 2022 tot en met 8 januari 2023. Vier weken lang winterplezier, de kerstvakantie incluis. Ook een perfecte manier om in beweging te komen gedurende de vakantie. Op 9 december wordt de schaatsbaan geïnstalleerd door een gespecialiseerd bedrijf, waarna deze vanaf 10 december in gebruik wordt genomen. Ook tijdens de andere winterse activiteiten, zoals de Kerstklokkenloop en het Wintercircus, zal de ijsbaan een centrale rol in ons dorp vervullen.

Houdt zeker de sociale media van De Kiosk in de gaten voor updates over de ijsbaan. Afhankelijk van weer en sfeer worden de openingstijden bepaald, waarbij het uitgangspunt is om dagelijks vanaf de middag geopend te zijn. U bent absoluut welkom voor een winterse middag. De Kiosk zal uiteraard ook regulier geopend zijn, voor uw vertrouwde hapje en drankje. De ijsbaan zal fungeren als verlengde van De Kiosk en ontmoetingsplek voor Loon op Zand. Wellicht worden we nog getrakteerd op een dik pak sneeuw om de sfeer compleet te maken?

Bronvermelding : Redactie Rond de Toren / Kristel Vermeer