Veel deelnemers aan de tiende Loonse Kerstklokkenloop

Veel deelnemers aan de tiende Loonse Kerstklokkenloop

december 3, 2022 Algemene informatie 0

Over ruim 4 weken, op zaterdag 17 december, zal de tiende Loonse Kerstklokkenloop worden gehouden in ons dorp. Het tweede lustrum van een evenement dat niet meer valt weg te denken uit ‘het Loonse’, zo vlak voor het kerstfeest. Normaal gesproken wordt elke twee jaar, na de zomervakantie, de organisatie van dit kerstgebeuren weer opgepakt om er weer iets moois en vooral ook iets bijzonders van te maken. Corona zorgde ervoor dat vorig jaar besloten moest worden om het niet door te laten gaan. Hoewel er begrip was voor dat besluit, was dat voor de vele deelnemers die er zo naar uitkeken een triest bericht maar zat er niets anders op dan de hoop uit te spreken dat zij in 2022 een herkansing zouden krijgen.

Het gaat door!

En gelukkig is dat ook zo! De strijd tegen het virus is nog lang niet gestreden, maar het ziet er allemaal veel beter uit dan een jaar geleden. Inmiddels zijn velen druk doende met de nodige voorbereidingen. Veel werk, dat met veel enthousiasme wordt gedaan. Want iedereen gaat er sowieso vanuit: dit jaar gaat de kerstklokkenloop op zaterdag 17 december door! Dat is ook de stellige overtuiging van het bestuur van dit evenement, die de redactie vooraf een indrukwekkende lijst van deelnemers kon laten zien. De bedoeling van de Loonse Kerstklokkenloop is inmiddels bekend: samen met elkaar genieten van de bijzondere kerstsfeer die op zo’n avond in ons dorp heerst. Een sfeer die gecreëerd wordt door vele koren, muziekgezelschappen, optredens in verschillende vormen en op allerlei manieren. Het voorlopig overzicht van wat er die avond allemaal te zien, te horen én te beleven valt in de oude kern van Loon op Zand, is werkelijk indrukwekkend. Niet alleen zullen er deelnemers te zien en te horen zijn die vanaf de allereerste editie hebben meegedaan. Ook groepen, koren en andere initiatieven die voor de eerste keer acte de présence geven op hun eigen manier invulling te geven aan de warme sfeer van deze avond.

Trouwe vaste kern

Het is eerder al geschreven: de zekerheid waarmee de Loonse Kerstklokkenloop elke twee jaar kan worden georganiseerd, is mede te danken aan de vele trouwe deelnemende groepen die elke keer weer hun medewerking toezeggen. Dat is dit jaar niet anders. Zo kunt u de Ganzenfanfare weer tegenkomen, genieten van een opzwepend optreden van de ‘Rainbow Gospel Singers’ in de kerk (foto), je verwonderen bij de projectie bij Het Witte Kasteel, in sfeer komen bij het carillon, een voorstelling bijwonen bij het Winter Kerst Circus op de Kasteelweide, stil worden van wat de zandtovenaar maakt en opgaan in de kortste theatervoorstelling die te beleven valt in het gebouw van de Thuiszorg tegenover Venloene. Dat alles omgeven met veel muziek in vele vormen, met koren, diverse uitingen van theater en ‘anderen’ die je een heel mooi en gelukkig kerstfeest wensen en toezingen. Het devies aan alle bezoekers is dan ook: ga vooral genieten van wat u tijdens uw kerstklokkenloop gaat tegenkomen: niet alleen van de groepen, maar zeker ook van de ‘eenlingen’ die op hun eigen en vaak ontroerende manier de Loonse Kerstklokkenloop zo bijzonder maken.

 In de volgende editie van Rond de Toren van 7 december zullen de middenpagina’s worden ingeruimd voor het parcours van de tiende Loonse Kerstklokkenloop en alle informatie daaromheen. Die pagina’s kunt u eenvoudig eruit halen, zodat deze als leidraad gebruikt kunnen worden als u op zaterdag 17 december op stap gaat…

Bronvermelding : Redactie Rond de Toren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *