Magisch mooi wintercircus op de Kasteelweide  

Magisch mooi wintercircus op de Kasteelweide  

december 11, 2022 Algemene informatie 0

Over een paar dagen, op 17 december aanstaande, kan jong en oud weer genieten van de Loonse Kerstklokkenloop. In aanloop naar dit sfeervolle kerstevenement werd afgelopen zaterdag de aftrap gegeven met de eerste voorstelling van het wintercircus op de Kasteelweide. Met deze aftrap is de Kerstklokkenkoorts in Loon op Zand losgebroken.

Warme winterkoningin

Al vroeg stonden vele bezoekers te wachten voor de tent. Nadat iedereen een plek had gekregen kon het spektakel beginnen. Namens de Loonse Kerstklokkenloop en hoofdsponsor Chr. Vermeer werd het hooggeëerde publiek welkom geheten door winterkoningin Dana. In een fraaie rood, wit, kerstgekleurde robe sprak zij het publiek toe. Na haar warme woorden kon het circus beginnen.

Clownerie, acrobatiek en heel véél meer

In een meer dan twee uur durende show werd het publiek getrakteerd op een programma met clownerie, acrobatiek en heel veel meer. De show begon met een clowneske, acrobatiek, act helemaal in de stijl van The Blues Brothers. Ook de winnares van Holland’s got talent uit 2016 was met haar hond te zien. Het was een dynamische show waar verder hoolahoops, rollerskates, jongleurs en papegaaien in de piste kwamen. Regelmatig werden de kleine (en grote kleine) kinderen uit het publiek betrokken bij de acts.
Tot 17 december is ‘The Magic Of Circus’ in Loon op Zand. Voor meer informatie ga naar www.loonsekerstklokkenloop.nl.

Kerstklokkenkoorts

Je komt er niet onderuit. De kerstklokkenkoorts heeft Loon op Zand in haar greep. Nadat je Het Witte Kasteel bent gepasseerd zie je meteen de feestelijk verlichte circustent. In hartje Loon, voor Café “De Kiosk” ligt een echte ijsbaan met koek en zoopiekraam waar de jeugd zich kan vermaken. Overal worden stalletjes en kraampjes opgebouwd voor de loop op zaterdag 17 december.
Omdat het kerstklokkenvirus een heerlijk warm winters gevoel geeft moet je het gewoon op je in laten werken en het kan absoluut geen kwaad als je ermee besmet raakt.

Harde werkers

Al maanden zijn vele vrijwilligers is touw om de Loonse Kerstklokkenloop voor te bereiden. Maanden, weken, dagen en vele uren zijn zij bezig om dit sfeervolle spektakel mogelijk te maken. De komende dagen zullen zij op veel plaatsen in het dorp bezig zijn. Spreek gerust uw waardering uit door een duimpje omhoog of door een woord van dank. Hun geweldige inzet is goud voor de Kerstklokkenloop en voor Loon op Zand

17 december 2022

Op zaterdag 17 december aanstaande om 18:00 uur zal burgemeester Van Aart de tiende Loonse Kerstklokkenloop openen met een daverende vuurwerkshow.

Vanaf 17:00 uur is het centrum van Loon op Zand afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bezoekers wordt geadviseerd om de omleidingsroute te volgen. Parkeren kan op De Hoogt, Het Land van Kleef en bij VV Uno Animo.

In sommige straten en pleinen kan niet geparkeerd worden. Deze plaatsen zijn door de gemeente en organisatie aangegeven met borden. Aanwonenden ontvangen een brief met daarin aanvullende informatie. (Mocht u deze niet ontvangen hebben, kijk dat even op onze website).Kom en geniet van de tiende Loonse Kerstklokkenloop.                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *