Koninklijke onderscheiding voor Gerrie Govers

Koninklijke onderscheiding voor Gerrie Govers

december 19, 2022 Algemene informatie 0

LOON OP ZAND – Op zaterdagavond 17 december ontving Gerrie Govers een Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester Hanne van Aart. De uitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van de 10e Kerstklokkenloop op de Kasteelweide in Loon op Zand.

Gerrie Govers (65) uit Loon op Zand is sinds 2003 initiator en voorzitter van de Loonse Kerstklokkenloop, een tweejaarlijks kerstevenement waarbij het kerkdorp Loon op Zand verandert in een sprookjeswereld. Govers is de drijvende kracht en coördinator van dit evenement, dat duizenden bezoekers trekt. De Kerstklokkenloop begon kleinschalig en is door de jaren heen uitgegroeid tot een groots spektakel, gedragen door vele vrijwilligers uit de Loonse gemeenschap.

Als voorzitter bedenkt Gerrie Govers onder andere de thema’s, stippelt de routes uit, stuurt de vele vrijwilligers aan, werft sponsors, draagt zorg voor publicaties, regelt de catering en stuurt zij zijdeling ook de bouwploeg aan. Daarnaast was zij medeoprichter en voorzitter van het Gospelkoor Swing Loon uit Loon op Zand (2000 – 2012) en vrijwilliger bij de voormalige parochie St. Jans Onthoofding in Loon op Zand (2007 – 2017). Daar fungeerde zij als koster en deed tot 2015 de huishouding in de pastorie.

Ook hielp zij een Koreaans gezin bij de integratie in Nederland, ondersteunde hen bij belangrijke gebeurtenissen, ving de kinderen op en begeleidde hen bij medische tegenslagen (2005 – 2019). Vanaf 2017 is Govers vrijwilliger bij woonzorgcentrum ASVZ Vincentius in Udenhout. Hier begeleidt zij de bewoners met zowel autisme als een beperking.

Bron: Loon op Zand Nieuws