Volop in voorbereiding voor de elfde Loonse kerstklokkenloop

Volop in voorbereiding voor de elfde Loonse kerstklokkenloop

april 8, 2024 Algemene informatie 0

Met een winter net achter de rug en hoopvol uitzien naar een mooie, lange en vooral warme zomer is het heel goed voor te stellen dat je niet bezig bent met iets dat zich pas in december van dit jaar gaat plaatsvinden. Maar voor de organisatie van het Loonse evenement Loonse kerstklokkenloop, die dit jaar voor de 11de keer wordt gehouden op zondag 15 december, ligt dat toch wel iets anders. Voor Rond de Toren ontmoet ik organisatoren vanaf het eerste uur: Fred van der Velden en Gerrie Govers.

Geen binnenlocaties

Voor ons gesprek is een dik half uur uitgetrokken, want over drie kwartier hebben zijn weer een volgende afspraak. Het is mij duidelijk dat ze druk bezig zijn met ‘de loop’. Daarom komen we meteen tot waar het allemaal om gaat; het organiseren van de 11de Loons kerstklokkenloop, waarvan de eerste in 2004 werd gehouden. Fred steekt meteen van wal: “Omdat we dit jaar geen beschikking hebben over binnenlocaties, met uitzondering van de parochiekerk, zijn we genoodzaakt om anders te gaan organiseren. Dat is op zich een mooie uitdaging, want je wordt daardoor gedwongen om nieuwe ideeën te bedenken en uit te werken. Dat doen we als groep dan ook met veel elan en enthousiasme, dus wat dat betreft gaat het goed”.

Dan neemt Gerrie het over van Fred: “De ervaring die we in de afgelopen tien edities hebben opgedaan, bepaald mede hoe we het dit jaar gaan aanpakken. Zo zal de route compacter worden om te voorkomen dat er delen in de route zijn waar geen ‘vulling’ is. Door die compactheid wordt het ook overzichtelijker voor de bezoekers en zal dat bijdragen aan de totale sfeer. Daarnaast willen we ook ervoor zorgen dat bezoekers meer de gelegenheid krijgen om zich tijdens de toch zich te ontspannen bij een van de ‘horeca-punten’ die in de route worden opgenomen”.

Sponsoring

Voor elk evenement dat wordt georganiseerd, geldt dat sponsoring de basis vormt van de haalbaarheid. Dat is bij de Loonse kerstklokkenloop niet anders. Fred: “Afhankelijk van wat we aan donaties kunnen bijeenbrengen, gaan we dit jaar opblaasbare podia inzetten. Niet alleen als oplossing voor het wegvallen van binnenlocaties, maar ook om de werkgroepen, die veel werk in korte tijd moeten verzetten,  te ontlasten. Op deze podia is plaats voor Loons talent, voor koren en voor andersoortige optredens die passen in de geest van de kerstklokkenloop. Natuurlijk zal ook dit jaar onze eigen parochiekerk een belangrijke plaats innemen in het geheel en worden de buitenlocaties zoveel mogelijk sfeervol ‘uitgelicht’ om het allermooiste effect te kunnen bereiken. Ik herhaal het nog maar eens: dit alles is niet mogelijk zonder sponsoren; bedrijven, instellingen en instanties die ons een warm hart toedragen en financieel ondersteunen om de organisatie en de programmering die we in gedachten hebben, rond te krijgen. Want willen we als Loonse gemeenschap dat de Loonse kerstklokkenloop blijft bestaan, dan is het van het belang dat we daarop kunnen blijven rekenen. Momenteel zijn we druk bezig met het verwerven van die donaties en afgaande van de reacties kan ik zeggen dat het de goede kant op gaat!”

De kracht van de Loonse kersklokkenloop

Op mijn vraag wat de kracht is van de Loonse kerstklokkenloop zijn Gerrie en Fred unaniem: “De kracht van de Loonse kerstklokkenloop is én blijft het totaalplaatje van het geheel. Daarmee bedoelen we de deelnemers, sommige al vanaf het eerste uur, de ondersteuning van verschillende onderwijsinstellingen, de medewerking van instanties eromheen zoals gemeente, EHBO, verkeersregelaars enz., de inzet van de werkgroepen, de sponsoren en niet te vergeten: het enthousiasme van de vele bezoekers die de uitgezette route gaan volgen. Als organisatie zijn we blij hieraan sturing te mogen geven; elke keer weer!  

Vele handen…

Natuurlijk zal Rond de Toren de ontwikkelingen tot het evenement op15 december wordt gehouden, op de voet volgen. Mocht u naar aanleiding van dit artikel besluiten mee te helpen bij de organisatie ervan in de vorm van ondersteuning van de werkgroepen, dan wil de organisatie graag met u in contact komen. Want ook hier is het credo: vele handen maken licht werk! U kunt daarvoor contact opnemen met Gerrie Govers via telefoon 06-27264982 of via mail: gerriegovers@hotmail.com

Redactie: Tiny van Hooren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *